Divemaster Internship, eerste indrukken

door 7 mrt, 2009DiveMaster Internship Dahab, Azië, Egypte, Reisverhalen

En nu eindelijk vanuit Egypte! Na een korte nacht en een lange reis donderdag, ben ik goed aangekomen in mijn nieuwe thuis. Het appartement voldoet helemaal aan de verwachting en is bovendien maar twee minuten lopen van de duikschool. Ik  zit ik hier zowaar aan de keukentafel op mijn eigen vertrouwde laptop een berichtje te tikken. Internet maakt de wereld een stuk kleiner.

In die twee dagen dat ik hier nu ben, heb ik al flink wat indrukken opgedaan; zo is de duikwereld anders wanneer je er actief in meedraait ten opzichte van  een week vakantie, zijn simkaarten voor de telefoon bij de ene verkoper duurder, omdat ze “mooiere” nummers verkopen, zijn filterzakjes voor, voor ons, gewone koffie hier moeilijk te verkrijgen (misschien trouwens wel onmogelijk, dat moet nog blijken) en kan het zijn dat pas de vierde pinautomaat het doet als je geld wilt pinnen. Maar ook; een warm ontvangst op de duikschool, ontmoetingen en gesprekken met veel mensen van verschillende nationaliteiten, de schoonheid van de onderwaterwereld, het uitzicht op de golf van Aqaba zodra ik mijn deur open doe en het gevoel van de zon op mijn huid!
Kortom: Genieten! Ook, of misschien wel juist van die dingen die anders zijn dan thuis.

Inmiddels heb ik mijn eerste duiken al gemaakt. Dat was in het begin wel even onwennig zonder Ivar aan mijn zijde als vaste buddy, maar tegelijk is het ook fantastisch om weer in het water te zijn. Gisteravond hebben we zelfs al een nachtduik gemaakt. Eén van mijn favorieten, onder meer omdat kleuren onderwater in het donker veel helderder zijn.

Verder moet er veel gestudeerd worden. Om me tijdens het studeren thuis gezelschap te houden, is er huishond Jennifer. Jennifer is een hond met een hobby, Jennifer houdt namelijk van schoenen en enkels. Elke keer wanneer ze schoenen en enkels ziet, wil ze er het liefs even vriendelijk in bijten. Maar gelukkig weet Jennifer ook dat dit niet altijd op prijs wordt gesteld en luistert ze goed naar een kort en duidelijk la’ (nee in het Arabisch). Ja, ik denk dat Jennifer en ik best wel eens vriendjes zouden kunnen worden. 🙂

Overigens heb ik sinds gisteren een Egyptisch telefoonnummer, mijn Nederlandse mobiele nummer is daarom tijdelijk buiten gebruik. Als je me graag wilt kunnen blijven sms-en, stuur dan even een e-mail dan geef ik je mijn nummer. Via Skype ben ik trouwens ook goed bereikbaar!

Reisverhalen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

10 Reacties

 1. Klaas en Joyce

  Ha Marjan!

  Wow wat een gave eerste indrukken zeg! Gezellig dat je een vriendje in het appartement hebt, neem maar van ons aan; supergezellig zo”n hond! 😉
  Wat fijn om te lezen dat alles naar wens is, en dat je al gedoken hebt natuurlijk! Klaas is nu al jaloers!!! hihi
  Geniet en heb plezier!
  xx Klaas e Joyce

  Antwoord
 2. Ivar

  Hoi lieverd,

  Ook hier het eerste zonnetje gezien. Maar het duurt nog wel even voordat het 27 graden is.

  De Japanner van gisteren was een succes. Als je terug bent moeten we er snel eens naar toe.

  Geniet er van!

  Kus,
  Ivar

  Antwoord
 3. Jetty

  Wat Leuk! wou dat ik met je mee kon;), wat leuk dat je er ook een Maatje hebt haha wel goed op je schoenen passen:P fijn om te horen dat je eerste indrukken al zo leuk zijn. veel plezier en houd me op de hoogte.. Kus jetty

  Antwoord
 4. Jacqueline

  Goed om te horen dat je het naar je zin hebt!
  Hoop ‘er’ snel ook weer te zijn maar dat gaat wel een maandje ofzo duren. Mis Dahab…
  Binnenkort ook een paar foto’s van hoe je daar zit?
  Ennuh.. Als vrienden willen langskomen: last minute kan ik voor het appartement beneden wellicht een mooi prijsje maken (loopt aldaar namelijk niet storm).
  Veel plezier nog, en schrijf door! Aan die fijne keukentafel… 🙂

  Antwoord
 5. Lex en Ineke

  Hoi Marjan,

  Geweldig wat een positieve reacties van je en dat alles
  zo naar je zin is. Nu maar verder genieten en studeren.
  Grappig van die hond die je zo lekker bijt !
  Brengt bij ons ook weer de schitterende onderwaterwereld
  in Sjarm terug van paar jaar geleden. Leuk hoor !
  Wij wachten met smart op de lente en het warme weer.
  Groetjes van Lex en Ineke.

  Antwoord
 6. Fokke en Tineke

  Lieve Marjan.

  Fijn dat je gisteravond even gebeld hebt. Het geeft voor ons een fijn gevoel dat je je al op je plek voelt. Ook ben je al volop “in bedrijf”. Dat je na enkele dagen al een viervoeter al als vriend hebt, is wel heel vlot. Pas op: geen schoen of slof in zijn/haar richting gooien. Je weet wat dat in Egypte betekent. Geniet van de komende periode en wees voorzichtig. Veel liefs van ons.

  Antwoord
 7. Jantsje

  Lieve Marjan

  Wat heerlijk allemaal wat je doet,Zo ver weg maar toch dichtbij,telefoon en computer wat heerlijk om je verhalen te lezen en je stem te horen.Geniet van de tijd dat je er bent.Heel veel liefs Rinke,Jantsje,Frans en Ids.

  Antwoord
 8. Janny en Koos

  Hey Marjan,

  geweldig hoor en wij wensen je ontzettend veel plezier (en zon natuurlijk) in Egypte

  Hartstikke leuk om je verhalen te lezen.

  Groetjes,

  Koos (en Janny natuurlijk)

  Antwoord
 9. Jeanette

  He Marjan, Heel toevallig kwam ik je reissite weer eens tegen tussen mijn lange lijst met favoriete websites en besloot een kijkje te gaan nemen en zie daar, je bent weer onderweg. Leuk hoor! Heel veel plezier daar! Groetjes van ons uit Cambridge en ik kom wel weer eens langs surfen. Jeanette

  Antwoord
 10. Fokke en Tineke

  Lieve Marjan,

  Wij zitten voor even in hetzelfde schuitje. Jij in Egypte zonder jouw Ivar en ik alleen thuis. Ivar en zijn moeder bezoeken dit weekend Berlijn en uit hun berichten hoor ik dat alles heel goed gaat. Zij redden zich wel, evenals jij en ik. Voorts hier heel weinig nieuws. Vanavond ga ik naar het voetballen in Heerenveen en morgen heb ik schriftelijk werk te doen. Kom de tijd wel door.
  Veel liefs van Fokke.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*