SOS Kinderdorpen Vietnam, achtergrondinformatie

door 1 nov, 2006

SOS Kinderdorpen Vietnam, achtergrondinformatie

Het concept van SOS kinderdorpen wereldwijd is dat zij weeskinderen opvangt, om ze in een beschermde omgeving een goede opvoeding en scholing mee te geven. In de dorpen wordt een alternatief gegegeven voor een normale gezinssituatie, waarbij ieder huis wordt bewoond door een aantal kinderen en hun eigen ‘SOS’ moeder.

Het SOS kinderdorp in Hanoi dat wij hebben bezocht telt 16 huizen met in totaal 150 kinderen. De kinderen gaan binnen het dorp naar school en krijgen op deze manier goede scholing in een beschermde omgeving. Jongens blijven tot hun 15e in het dorp en meisjes tot hun 18e. Wanneer de kinderen het dorp verlaten, worden ze in vele gevallen ook nog in hun verdere studie financieel geholpen.

Momenteel telt Vietnam een 12-tal dorpen, verdeelt over het land. Het eerste dorp is 19 jaar geleden opgezet en inmiddels worden er zo’n 2200 kinderen opgevangen.

Een project naast de opvang van weeskinderen in de dorpen, is ondersteuning van kinderen daarbuiten. Dit gaat vaak om kinderen, waarvan de ouders nog wel leven, maar niet een maximale opvoeding kunnen geven. Hiervoor wordt veel op lokaal niveau fondsen geworven. Tijdens ons bezoek werd ons duidelijk gemaakt dat ook veel werknemers van SOS kinderdorpen hier een financiele bijdrage aan geven. Dit ondanks hun relatief lage loon.

Daarnaast is SOS kinderdorpen Vietnam momenteel bezig om een nieuw dorp te bouwen in Dien Bien Phu, vlakbij de grens met Laos. Fondsen hiervoor komen vooral uit het buitenland, met name Europa. Wij hebben besloten een gedeelte van jullie gedoneerde geld aan dit doel te geven. Namens de medewerkers en kinderen van SOS kinderdorpen Vietnam bedankt hiervoor.

Voor meer informatie, zie www.soskinderdorpen.nl.

Reisverhalen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*