Reizen met een missie

door 24 sep, 2006100 dagen Zuidoost Azië, Europa, Nederland, Reisverhalen

Reizen met een missie

Op reis

Jullie hebben het al kunnen lezen. Wij (Marjan en Ivar) gaan voor 100 dagen naar Zuidoost Azië! Op 6 oktober vliegen we naar Ho Chi Minh stad, in Vietnam, om dan over land met het openbaar vervoer te reizen via Noord Vietnam naar Laos, via de Mekong rivier naar Cambodja, dan richting Thailand, Maleisië en Singapore om uiteindelijk half januari 2007 vanuit Kuala Lumpur in Maleisië het vliegtuig terug naar Amsterdam te nemen.

Een dergelijke reis vergt veel voorbereiding. De banen zijn opgezegd, de tickets besteld, het paspoort is verlengd, de visa voor Vietnam zijn binnen en een logeeradres voor de kat Wessel is geregeld. Marjan is de weken voor de start van onze reis druk bezig geweest met deze weblog. Hier zullen de foto’s die we maken tijdens de reis, worden ge-upload. Ook is hier alvast de globale route te zien die we in de verschillende landen zullen gaan volgen.

Reizen met een missie

Ten eerste gaan we natuurlijk op reis om dingen te zien en mensen te ontmoeten. Beiden vinden we het zeer interessant om de gebruiken en gewoonten van mensen in een totaal ander cultuur te leren kennen. Door jezelf op deze manier een dergelijke spiegel voor te houden, is de beste manier om je eigen cultuur en je eigen ik nog beter te leren kennen.

Ten tweede gaan we naar een gebied dat vele unieke bezienswaardigheden kent. De rijstvelden in Vietnam, de bergvolkeren van Laos, het beroemde tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja, de mooie duikplekken in Thailand en Maleisië en het economische wonder Singapore, zijn maar een aantal hoogtepunten die we denken te gaan zien.

Naast een stukje ‘sightseeing’ willen we echter ook aandacht vragen voor een andere missie.

De bestemming

De landen die we gaan bezoeken kennen een bewogen geschiedenis. Zeker de bestemmingen van het vroegere Frans Indochina (Vietnam, Laos en Cambodja) zijn in de afgelopen eeuw niet vrij gebleven van geweld. De gevolgen van de oorlogen in Vietnam in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70, de ladingen met bommen die op Laos (het land met de twijfelachtige eer 1e te staan op de ranglijst van meest gebombardeerde landen) zijn gevallen, en ook de gevolgen van de regimes die Cambodja in het verleden hebben bestuurd, zijn nog steeds duidelijk te merken in de maatschappij, maar ook in de natuur van deze landen. We zijn ons er van bewust dat we naast de mooie dingen, ook de minder mooie kanten van die landen zullen zien. Slachtoffers van de vele mijnen, onevenwichtige exploitatie van de natuur, en de gevolgen van slecht bestuur in onderwijs en gezondheidszorg zullen we zeker te zien krijgen. Nu is het niet zo dat wij denken dit zelf eventjes te kunnen veranderen. Maar wel willen we bewust en verantwoord reizen en kijken of we hier en daar op kleine schaal een helpende hand kunnen bieden. Graag zouden we dit met jullie doen.

Een goed doel

Via onze website willen we proberen wat geld in te zamelen voor een nog nader te bepalen goed doel ter plekke. We willen dit juist ter plekke bekijken, zodat we zeker weten dat het een goede bestemming krijgt. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • een opvangtehuis voor slachtoffers van landmijnen,
  • een lokale natuurbeschermingsorganisatie,
  • een school of weeshuis,
  • iets anders.

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte wat we tegenkomen en aan welk doel we het geld geven.

Wat kunnen we jullie bieden:

  • een link naar je eigen persoonlijke of bedrijfswebsite;
  • een naamsvermelding of advertentie van je bedrijf op de website;
  • een plaatsing van je favoriete foto op de website;
  • de huur van een plant, af te halen aan de Kochstraat 214 vóór 6 oktober, inclusief koffie en gebak;
  • een speciale opdracht die we tijdens onze reis moeten uitvoeren.

We hopen hiermee een leuk bedrag op te halen en nuttige bestemming te geven in één van de aangegeven landen. Een bestemming waarmee we een aantal mensen die het hard nodig hebben een steuntje in de rug kunnen geven. Het bedrag dat je kunt schenken laten we helemaal aan jou over. Mocht je hier niet voor voelen, geen probleem. Wanneer je geïnteresseerd bent in onze reis kan de website natuurlijk altijd door je worden bekeken. Wanneer je een steentje wilt bijdragen, stuur ons dan een mailtje met het bedrag dat je wilt schenken, wat je er voor terug wilt en wat jou een nuttige bestemming lijkt. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mocht je nog andere suggesties hebben, laat dit ons dan ook weten.

Reisverhalen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*