Mekong Delta, water, veel water

door 10 okt, 2006

Mekong Delta, water, veel water

9 en 10 oktober 2006

Het boeken van een tour in de Mekong Delta wordt ons erg makkelijk gemaakt. Er zijn ontzettend veel reisbureaus die georganiseerde tours aanbieden in de Mekong Delta in het zuiden van Vietnam. Wij kiezen ervoor om een tour van 2 dagen te boeken.

My Tho 

Na 2 uurtjes rijden, komen we aan in My Tho, waar we de boot nemen. We gaan o.a. naar een kokosnootsnoepjesfabriek (onthouden voor Scrabble de volgende keer), een “bee farm” inclusief python en een korte zangvoorstelling. Wel wat toeristisch allemaal, maar een handige manier om veel van de omgeving te zien.

Natte voeten in Can Tho

De Mekong Delta is prachtig vanaf de boot, via kleine kanaaltjes, omzoomd door palmen, varen we van eiland naar eiland die jungle-achtig aandoen. Aan het eind van de dag gaan we met de bus naar Can Tho, de stad die bekend staat vanwege zijn drijvende markten. Can Tho ligt midden in de Delta. Het is een middelgrote stad en dat merken we aan het verkeer. Mede door de regen staat er een enorme file voor de veerpont. Als we bij het hotel aankomen, staat alles blank.  Vele kleine winkeltjes zijn ondergelopen en dat geeft een trieste aanblik; Vietnamezen die met emmertjes het water uit de winkel scheppen. Opdat wij (buitenlandse toeristen) geen natte voeten krijgen, wordt de bus de hotellobby binnengereden. Zijn we dan al op de drijvende markten van Can Tho aangekomen?

Drijvende markt

Nee, want dat doen we de volgende dag. Opnieuw met een bootje de Mekong op. Leuk om de bedrijvigheid op het water te zien. Er wordt gewoond, gewerkt en handel gedreven, wat we o.a. kunnen zien op de (echte) drijvende markten die we aandoen. Halverwege de trip hebben we een noodlefabriek aangedaan (nu wel natte voeten om de fabriek te bereiken) en op de terugweg naar HCMC een wierookmakerij bezocht.

Reisverhalen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

Bekijk de route van mijn reis door Vietnam

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*