Kratie, Cambodja, even heerlijk nietsdoen (dl 3)

door 5 dec, 2006100 dagen Zuidoost Azië, Cambodja, Reisverhalen

Kratie, 3-5 december 2006

Kratie is de eerste grote plaats op ons route in Cambodja en staat bekend om zijn Irriwaddy dolfijnen die hier met wat geluk te bewonderen zijn. In Don Khone werden ons ook boottripjes aangeboden, maar daar waren de dolfijnen net te ver weg om ze goed te kunnen zien was ons verteld. We hopen hier meer geluk te hebben.

Irriwaddy dolfijnen

Ons guesthouse heeft goede dikke matrassen en we hopen dat we de slaap die we in Laos gemist hebben hier in kunnen halen. ’s Avonds vroeg naar bed, ’s ochtends laat eruit. Rustig ontbijtje en samen met Stefanie en twee andere heren uit Frankrijk plannen we voor de middag een trip naar de Irriwaddy dolfijnen. ’s Middags vertrekken we met vijf motoren richting de boothalte voor de dolfijnen. Nog voor we goed en wel op de boot zitten zie ik de eerste dolfijn. Prachtig! De boot gaat de rivier op en we zien nog veel meer dolfijnen. Na een half uur hebben de dolfijnen genoeg van de drie boten die ze maar blijven volgen en ze laten zich niet meer zien. We sluiten de dag af met een prachtige zonsondergang bij Wat Sam Bok.

Sinterklaascadeautje

Van Sinterklaas merken we hier helemaal niets, maar we willen het niet helemaal aan ons voorbij laten gaan en geven onszelf (weer) een relaxdag cadeau. Voor Kratie ligt wederom een eiland in de Mekong. We besluiten om dit eiland te bezoeken om te relaxen. Kratie is niet zo groot, maar wel druk en chaotisch. Ditmaal zonder fietsen om zo snel mogelijk een fijne plek te zoeken om te lezen. Het lukt! Binnen vijf minuten zitten we op een dikke boomstam met ons boek op schoot…

totdat een aantal nieuwsgierige eilandbewoners ons hebben ontdekt…De illusie een tweede Don Daeng (zie ‘Champasak, even heerlijk nietsdoen’) te vinden is hierbij helemaal weg. De jongetjes die om ons heen komen staan zijn wel nieuwsgierig, maar ook wat vervelend. Na een kwartiertje zijn we het zat en pakken met Stefanie de boot maar weer terug naar het vasteland van Kratie. Dan maar met een biertje en een boek op het balkon van het guesthouse. Lekker uitkijken over de markt en de drukke straat. Is eigenlijk ook wel ontspannend.

Reisverhalen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

Bekijk de route van mijn rondreis door Cambodja

1 Reactie

 1. André

  Hallo Travellers,

  Erg coole site. Ziet er erg prof. uit.
  Zal geregeld even op de site kijken.

  Andre

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*