Ho Chi Minh City, 7 miljoen Vietnamezen

door 8 okt, 2006

HCM City, 7 miljoen Vietnamezen

7 en 8 oktober 2006

Zonder problemen aangekomen in de stad Ho Chi Minh City, kortweg HCMC. Met de bus naar de wijk Pha Ngu Lao, waar de meeste backpackershotels staan. Naief als we zijn, betalen we nu al teveel voor de busreis. 4000 Dong (+/- 25 dollarcent) per persoon, ipv 2000 Dong. De dame van de bus geeft ons hiervoor echter wel 2 kaartjes elk. Dus dat scheelt.

HCMC is ontzettend druk. We zijn nog van plan om een fiets of brommer te gaan huren gedurende onze reis, maar besluiten dat in ieder geval hier niet te doen. Hoe het mogelijk is dat er niet meer ongelukken gebeuren is ons een raadsel. Ook het oversteken gaat wonder boven wonder, steeds goed. Gewoon verstand op nul en brutaal de weg opgaan is de beste manier. 

Cu Chi tunnels

Nadat we de eerste dag te voet de stad verkend hebben, gaan we dag 2 op eigen gelegenheid naar de Cu Chi tunnels. Deze tunnels zijn bekend, omdat de VietCong deze gebruikten in hun strijd tegen eerst de Fransen en daarna de Amerikanen. Er worden volop georganiseerde tours aangeboden, maar ons lijkt het leuk de lokale bus te nemen naar deze plek. We hebben inderdaad een paar leuke contacten met nieuwsgierige Vietnamezen in de bus opgedaan. Ik (Ivar) ben nog even door zo’n nieuwsgierige Vietnamees aan mijn blonde beenhaar getrokken en mijn kantoorhandjes werden nog even bekeken. Verder zijn we uitermate vriendelijk geholpen door een aantal studentes die ons veel vroegen, vertelden en ons de volgende bus hielpen vinden.

De meeste buitenlandse toeristen komen ’s ochtends naar de tunnels, zodat wij hier ’s middags als enige buitenlanders rondliepen. De tunnels zijn indrukwekkend en erg warm. Moeilijk voor te stellen dat de VietCong hier hele dorpen, inclusief vergaderruimten, slaapzalen en operatiekamers hebben gebouwd.

Vietnam telt ongeveer 80 miljoen inwoners, waarvan +/- 7 miljoen in HCMC. Ongeveer de helft daarvan zat in onze bus terug naar de stad. Erg gezellig en iedereen schikt zich hier ook in. Niemand lijkt zich hierover op te winden. Eigenlijk blijft iedereen aardig en vrolijk tegen je lachen. Iets dat ons vooral is opgevallen deze eerste dagen en wat ons erg bevalt aan Vietnam.

Reisverhalen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

Bekijk de route van mijn reis door Vietnam

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*