Hanoi, bezoek aan SOS kinderdorpen

door 1 nov, 2006

Hanoi, bezoek aan SOS kinderdorpen

1 november 2006

Snel een douche en schone kleren aan na de nachtrein vanuit Sapa. Een bananenpannenkoek als ontbijt, fietsje huren en op naar de wijk May Dich in Hanoi, waar het hoofdkantoor van SOS kinderdorpen is gevestigd.

Wanneer we aankomen treffen we Long, de coordinator van het SOS kinderdorp in Hanoi waar we vorige week al contact mee hadden, bij de ingang aan. Hij stelt ons voor aan de directeur van SOS kinderdorpen in Vietnam, in het hoofdkantoor, naast het dorp in Hanoi. We leggen haar uit waarom we hier zijn en dat we uit onze vrienden- en familiekring geld bij elkaar hebben verzameld om hiervoor goede doelen te steunen in de landen waar we naartoe reizen (lees: Reizen met een missie). Een aantal van jullie hebben aangegeven dit besteed te willen zien aan scholing en kinderen. SOS kinderdorpen lijkt ons daarom een zeer goed doel. Wanneer we haar uitleggen dat we eveneens een aantal, soms ludieke, opdrachten hebben gekregen, waarmee we geld kunnen verdienen, is het ijs gebroken.

Omdat we duidelijk willen weten waaraan het geld wordt besteed, vragen we haar wat meer te vertellen over het werk van SOS kinderdorpen in Vietnam. Ze vertelt hierover, over de banden met sponsorwervende landen, over een Nederlands TV programma van Endemol dat afgelopen jaar is langsgeweest om te filmen en voor dat we het weten is het bijna lunchtijd geworden. Ze vraagt ons met de staf van het hoofdkantoor mee te eten. Heel hartelijk allemaal.

Rondleiding

Na de lunch spreken we af dat we om 13.30 uur een rondleiding in het dorp krijgen door Long. Daarvoor doen de kinderen hun middagdutje, dus is er dan weinig te doen. We maken kennis met de bewoners van één van de 16 huizen en we kunnen nog wat vragen stellen aan Long.

Onze indruk is goed en we besluiten om een bedrag van $ 200,- te doneren. Na nog een foto te hebben gemaakt en een glas water en een stuk dragonfruit aangeboden te hebben gekregen, stappen we weer op onze fiets richting centrum.

Reisverhalen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

Bekijk de route van mijn reis door Vietnam

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*