Hanoi, hoofdstad van Vietnam

door 25 okt, 2006

Hanoi, hoofdstad van Vietnam

24 en 25 oktober 2006

Na twee lekke banden en veel gehobbel op de achterbank van de nachtbus, staan we dan uiteindelijk ’s ochtends heel vroeg in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.

We vinden een goed hotel in het oude kwartier van de stad en nadat we wat slaap hebben ingehaald, gaan we te voet de stad verkennen. We bezoeken onderweg een waterpuppetshow zoals dat in oude tijden werd opgevoerd.

Hoa Kien

Voor de volgende ochtend zes uur hadden we fietsen geboekt, maar ondanks de vierdubbele check van ons, is er toch ergens wat misgegaan. Zes uur stonden de fietsen er niet en het hotelpersoneel lag op een matras in de lobby rustig te slapen. Dan maar te voet. We hebben een wandeling gemaakt rond het stadsmeer, Hoa Kien. Hier gaan de inwoners van Hanoi voor dag en dauw heen om collectief te sporten. Tai Chi, badminton, joggen, snelwandelen, fitnessen, het gebeurt hier allemaal op straat. Erg aanstekelijk al die bewegende mensen, we krijgen gewoon zin om mee te doen.

SOS Kinderdorpen Vietnam

Later hebben we alsnog een fiets gehuurd. In Hue hebben we ontdekt dat dit een ideale manier is om een stad te bekijken. In een buitenwijk van Hanoi bevindt zich het hoofdkantoor van SOS kinderdorpen Vietnam. We hebben een bezoek gebracht en een afspraak gemaakt voor 1 november. We gaan dan kijken of het een geschikt doel is voor onze missie.

Op de fiets?

We hebben veel bekijks terwijl we fietsen. Toeristen zijn niet gebruikelijk in dit deel van de stad en toeristen op de fiets zie je in het algemeen niet zoveel. Sommige mensen beginnen spontaan “Hello” te roepen, anderen kijken je verbaasd aan. Soms stoppen we om de weg te vragen. Als we geluk hebben spreken ze wat Engels, vaker is dit niet het geval.

Cultuur

Na twee culturele uitjes naar het “Museum of Ethnology” en “The Temple of Literature”, vinden we een restaurant waar kinderen opgeleid worden tot kok of ober/serveerster. Een fantastisch initiatief en het eten is er heerlijk!

Onvermijdelijk is op de terugweg het spitsuur in Hanoi. De scooters vliegen links en recht om ons oren en auto’s toeteren ons doof! Complete chaos lijkt het en toch verloopt alles soepel. Iedereen heeft zijn plaats op de weg en ook wij fietsen zonder problemen terug naar het hotel. Wat een fantastische ervaring.

Verhalen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

Bekijk de route van mijn reis door Vietnam

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*