Dalat, Kitsch met een grote K

door 13 okt, 2006

Dalat, Kitsch met een grote K

11, 12 en 13 oktober 2006

Op ons terrasje klinkt Julio Iglesias, op het stadsmeer kun je waterfietsen in een mooie zwaan en in het centrum staat een kopie van de Eiffeltoren. Niet een erg aantrekkelijke plaats, zou je zeggen, maar dat valt best mee. Dalat is wel heel anders dan HCMC. Veel meer op toeristen en honeymooners gericht. Dat merken we meteen aan de mensen hier. Minder nieuwsgierig en we worden vooral aangesproken om iets te kopen of een tour te boeken.

Easy Riders

De omgeving van Dalat is erg mooi. De dag na aankomst hebben we besloten om rustig aan te doen, maar daar komt snel verandering in wanneer we worden aangesproken door Titi, de Easy Rider. Hij wordt zo genoemd, omdat hij erg klein van stuk is (zouden niet alle Vietnamezen zo moeten worden genoemd?). Al snel zijn we (mede door de enthousiaste referenties in zijn boekje en zelfs Nederlandse krantenartikelen waarin hun namen worden genoemd) overgehaald om met hem en zijn vriend Hiep de omgeving te bekijken vanaf de buddyseat van hun motoren. Ook al leek het ons veel geld (18 dollar p.p.), het is zeker de moeite waard geweest.

Waar we maar willen wordt er gestopt, maar we laten ons vooral leiden door onze beide gidsen. Ze weten ons veel te vertellen in hun brabbelengels en we begrijpen daar zelfs veel van :). We worden langs allerlei plekken geleid, waaronder een rozenkwekerij, de oudste tempel van Dalat, een zijderupsboer, een bamboevlechterij, een zijdefabriekje, teveel om op te noemen. Ook de omgeving is erg mooi. buitengewone vergezichten, stukken jungle, een prachtige waterval en veel nieuwsgierige vriendelijke mensen. Halverwege de trip eten we een kopje Pho (de nationale soep) met onze Easy Riders om daarna onze weg te vervolgen. Aan alles is gedacht, ook aan een regenponcho, wanneer we een flinke regenbui over ons heen krijgen.

Ons wordt aangeboden om met hen naar Na Trang te gaan via de Central Highlands, maar we besluiten om dit toch maar met de bus te doen. Diegene die van plan is om naar Dalat te gaan, kunnen we hen zeker aanbevelen. De heren zijn erg informatief, rijden veilig en op deze manier krijg je dingen te zien die je met een groepstour niet te zien krijgt. Een geweldige ervaring.

Klarinet spelen

Zoals jullie wellicht hebben gelezen, zijn we hier met een missie. Een van de opdrachten die wij van onze sponsoren hebben gekregen was om een foto te maken van één van ons, spelend op een klarinet. Nu, dat is gelukt. Vanochtend werden we tijdens het ontbijt verrast door het geluid van een harmonieorkestje dat aan het repeteren was. Dat konden we niet aan ons voorbij laten gaan en we zijn dus even gaan kijken. Al snel contact gemaakt en nadat we zeiden dt we beiden klarinet spelen werden we meteen uitgenodigd om mee te spelen (op een mooie paarse klarinet). De foto hiervan vinden jullie terug in het fotoalbum. Jammer genoeg staan er geen geluidsopnamen op onze site, maar ik zal proberen een indruk te geven. Ten eerste hoorde je jezelf totaal niet spelen. Iedereen speelde zo hard ie kon, liefst geoctaveerd, zodat je een geluidsgolf over je heen kreeg, waarvan ik ’s middags nog hoofdpijn had. Ten tweede was het lastig de maatsoort te vinden door 2 creatieve slagwerkers. Gelukkig had de bassist zijn beker thuisgelaten en gebruikte hij zijn bladmuziek als demper. Op 23 oktober geeft dit orkest een concert voor de burgemeester tijdens een festival in Dalat. Veel plezier, burgemeester :)!

Voor ons een erg leuke ervaring en hiermee hebben we de eerste opdracht afgerond. Alsjeblieft Simone en Alard.

Reisverhalen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

Bekijk de route van mijn reis door Vietnam

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*