Dalat, achtergrondinformatie

door 13 okt, 2006

Dalat, achtergrondinformatie

In de omgeving van Dalat is tijdens de Vietnamoorlog in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw veel gevochten. De regenwouden waren daarbij een goede schuilplaats voor de Vietcong. De Amerikanen hebben grote gebieden bestookt met napalm en agent Orange, een chemische stof die bomen ontbladert en planten doodt. Hierdoor konden ze de Vietcong beter bestrijden.

Na de oorlog was dit kaalgeworden gebied niet erg in trek bij Vietnamezen om zich te vestigen. De communistische overheid is daarom een project gestart om grote groepen Noord-Vietnamezen naar dit gebied te verhuizen om de landbouw te ontwikkelen. Inmiddels wordt vooral de koffieteelt veel bedreven. Deze boeren uit Hanoi en omgeving hebben door deze teelt een aardig bestaan opgebouwd. Door de hoge koffieprijzen van de afgelopen jaren, zie je dat ook duidelijk aan de grote huizen die de laatste jaren zijn gebouwd. Vietnam is het 2e exporterende koffieland van de wereld na Brazilië. Ook zie je dat de laatste jaren de bloementeelt toeneemt. O.a. Nederlanders hebben hier aan meegewerkt om dit van de grond te krijgen d.m.v. knowhow o het gebied van kassenbouw beschikbaar te stellen.

Reisverhalen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*