Big Brother Mouse Project, achtergrondinformatie

door 20 nov, 2006100 dagen Zuidoost Azië, Azië, Bestemmingen, Laos, Reisverhalen

Tijdens ons bezoek aan Luang Prabang, kwamen wij in contact met het Big Brother Mouse Project. Dit project heeft als doel om kinderen in Laos zoveel mogelijk in aanraking te laten komen met boeken.

In Laos hebben veel kinderen nooit een boek gelezen, behalve schoolboeken. En zelfs is dat in de meer afgelegen dorpen niet eens mogelijk omdat die boeken er gewoonweg niet zijn.

Big Brother Mouse is een vrijwilligersorganisatie die boeken uitgeeft met als doel om meer kinderen te laten lezen op een toegankelijke manier. Opgezet door een gepensioneerde Amerikaanse uitgever, worden de boeken geschreven en geillustreerd door jongeren uit Laos zelf. Een aantal boeken zijn alleen in het Laotiaans. Andere zijn tweetalig, waardoor ook het Engels wordt gepromoot.

Wij vonden de opzet van vooral de tweetalige boekjes erg leuk en educatief. En ook wij hebben door de boekjes inmiddels geleerd dat we geen boskat hebben gegeten, maar wasbeer (zie Mung Ngoi, “drink laolao, sing song Lao”).

Distributie van de boeken vindt plaats door alle mogelijke kanalen. Door bibliotheken, scholen, maar ook door bezoekers van het project. Bezoekers kunnen zelf deze boekjes kopen en weggeven aan kinderen, ouders of docenten die ze onderweg tegenkomen. Wij vonden dit een dusdanig leuk project dat we, in het kader van ‘de missie‘ 42 boekjes hebben gekocht voor 50 dollar.

Nu maar hopen dat we er snel vanaf komen, want het gewicht van onze rugzak is behoorlijk toegenomen. Inmiddels zijn er 20 boeken door de organisatie uitgegeven en is het de bedoeling dat aan het einde van 2007 in totaal 50 boeken voor verschillende leeftijdscategorieen zijn uitgegeven.

Voor meer info, ga naar ww.laobooks.com en binnenkort naar www.bigbrothermouse.com.

Luang Prabang, Laos

Luang Prabang, Laos

Verhalen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld
*
*