Bangkok, ‘I can give you discount’

door 19 jan, 2007100 dagen Zuidoost Azië, Azië, Reisverhalen, Thailand

1–5 januari 2007

Overgang van Cambodja naar Thailand

We zijn in Poipet de grens overgegaan naar het Thaise grensplaatsje Aranyapathet en we zien eigenlijk meteen het verschil in welvaart tussen Thailand en Cambodja. De winkels, de kleding die de mensen dragen en ook de bus die ons naar Bangkok moet brengen. Die laatste is een splinternieuwe dubbeldekker met geweldig lelijke bekleding. De airco staat veel te koud afgesteld, maar gelukkig worden er dekentjes meegeleverd. Je moet tenslotte wel weten dat deze busmaatschappij airco levert.

Tuktuk naar Banglampu

Na een redelijk saaie busreis van 4 uur komen we in een gedeelte van Bangkok aan waar we helemaal niet willen zijn. Dit is de dichtstbijzijnde halte wordt ons gezegd, dus stappen we maar uit. Peter, een Canadees die al een jaar of 10 in Azië woont, stelt voor om een tuktuk naar Banglampu te gaan, de wijk waar we willen zijn. Peter is een uitbundige man en al pratende komen we erachter dat ook hij duikt. Hij weet wel een adresje van een duikorganisatie die goede tours verkoopt in de straat Khao San, dé toeristische straat in Bangkok.

Mekong whiskey

’s Avonds spreken we weer met hem af om een biertje te drinken. Het is erg gezellig met hem en het biertje wordt aan het eind van de avond verruild voor het lievelingsdrankje van Peter, Mekong whiskey. Op dat moment erg lekker, maar de volgende dag zijn we beide niet zo erg fit. Lanzaamaan dus maar.

I can give you discount

Onze dagen in Bangkok vullen we met bezoekjes aan het koninklijk paleis van de populaire koning Phumiphon (of Bhumibol), aan het immense Siam square overdekte winkelcentrum, zomaar wat rondslenteren in de stad en een bezoek aan Chinatown. Vooral dat laatste is erg leuk om rond te lopen. Hier komen de straatverkopers hun inkopen doen en kopen alles in bulk in. Winkeltjes met alleen maar haarclips, namaakhorloges of met alleen hang- en sluitwerk voor sieraden. En wanneer je ook maar een klein beetje geïnteresseerd lijkt, staat men al voor je neus om te vragen wat je exact wilt. ‘I can give you discount’ is een zin die we veel horen. Onze rugzakken zijn al veel te vol, dus we proberen hier zo weinig mogelijk mee te nemen. Alleen kijken is trouwens veel leuker.

Op naar de kust van Thailand

Na 5 dagen Bangkok is het tijd om de bus te nemen naar Kao Lak, aan de Thaise kust om te gaan duiken. Voor ons is 5 dagen Bangkok trouwens lang genoeg. De overgang vanuit Cambodja is best groot en wij ervaren de lokale mensen hier als veel minder geïnteresseerd en open dan in Cambodja. Zal wel de hoeveelheid toeristen zij die zich hier in de wijk waar wij ons bevinden ophouden. Of misschien zijn we gewoon verwend met de mensen die we tot nu toe tijdens onze reis hebben ontmoet.

Reisverhalen

Over Marjan

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik het reizen ontdekte. Sindsdien heb ik vele landen bezocht en, naast Nederland, in Egypte en Mexico gewoond. Ik deel graag alle mooie plekken met je.

Lees meer over Beleef de Wereld

Bekijk de route van mijn reis door Thailand

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*