100 dagen Zuidoost Azië

KL International Airport, Malaysia

Een 100-daagse rondreis door Zuidoost Azië was destijds de reden dat ik deze website ben begonnen. Inmiddels is het 10 jaar geleden dat ik deze reis heb gemaakt. Een mooi moment om de verhalen van toen nieuw leven in te blazen.

Reizen gebeurde toen zonder laptop en smartphone. Internet was mondjesmaat beschikbaar in internetcafés en liet, zeker in Azië, regelmatig te wensen over. Zelfs Facebook stond nog in de kinderschoenen en was in Nederland nog niet eens bekend.
Dit maakte het af en toe een uitdaging om de verhalen online te krijgen, zeker het uploaden van de foto’s die onderweg gemaakt zijn bleef er vaak bij.

Tijden veranderen snel en vanachter mijn supersnelle laptop wil ik (nogmaals) de verhalen van toen met je delen. Deze keer mét de foto’s!

Poes

Niet alle planten zijn ‘verhuurd’. Maar de poes heeft wel onderdak. Ook hij gaat 100 dagen op reis, maar dan naar Joure, naar de ouders van Marjan. Ik denk ook niet dat hij zich thuis zou voelen in de regio waar wij naar toe gaan. Het is tenslotten geen Siamees.

Lees meer

Joepie !! Werkloos !!

Misschien een niet voor de hand liggende combinatie van woorden, maar het feit dat we ervoor hebben gekozen om ‘even’ zonder werk te zitten, maakt ons het maken van deze reis mogelijk. Afgelopen donderdag hebben we beide onze laatste werkdag gehad. Tot die tijd hebben we ons beiden nog behoorlijk druk gemaakt om alles zo netjes en afgewerkt mogelijk achter te laten bij onze werkgevers.

Lees meer

Reizen met een missie

100 dagen naar Zuidoost Azië! Een reis met een missie. Op 6 oktober vliegen we naar Ho Chi Minh stad, in Vietnam, om dan over land met het openbaar vervoer te reizen via Noord Vietnam naar Laos, via de Mekong rivier naar Cambodja, dan richting Thailand, Maleisië en Singapore om uiteindelijk half januari 2007 vanuit Kuala Lumpur in Maleisië het vliegtuig terug naar Amsterdam te nemen.

Lees meer

Aftellen

Met nog slechts 8 werkdagen te gaan, schiet het nu lekker op. Op 4 september hebben we een brief met onze plannen verstuurd naar familie, vrienden en bekenden (mocht je de brief niet hebben ontvangen en wil je graag op de hoogte gehouden worden, stuur ons dan even een mailtje). De strekking van de brief is op de site te vinden onder het kopje “missie”. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Reisverslag

Hier gaat het gebeuren! Vanaf 6 oktober zijn op deze weblog onze belevenissen te volgen, we vertrekken dan voor 100 dagen naar Zuidoost-Azië. We beginnen onze reis in Vietnam om vervolgens verder te reizen via Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Singapore.

Lees meer