Blast from the Past

Foto weekoverzicht 16 – 22 september

Terug naar 16 september 2007

Een autoband die het thuis werd van een familie anemoonvissen.

Terug naar 17 september 2007

Toen er nog geen asfaltweg was van Dahab naar the Southern Oasis en je nog over het strand langs de kust moest rijden, kwam je voorbij deze palmbomen, die regelmatig een schaduwplek boden voor de kamelen.

En dan bij terugkomst in Dahab genieten van de ondergaande zon. Wanneer ik de ondergaande zon in Dahab beschrijf, is dit waar ik het vaak over heb; de avondschemering die over Dahab valt en de rood oplichtende bergen van Saudi Arabië. Zo mooi!

Terug naar 18 september 2007

 De laatste vakantiedag in Dahab. Het derde achtereenvolgende jaar dat ik Dahab had gekozen voor mijn duikvakantie. Toen kon ik nog niet vermoeden dat het ooit mijn thuis zou worden…

Terug naar 18 september 2009

Verstoppertje spelen tijdens een nachtduik. Deze heremietkreeft dacht een goede plek te hebben gevonden in zijn schelp, de krab gebruikte het koraal als verstop plek. Grote kans dat ze mijn ook opgemerkt hebben…

Terug naar 20 september 2008

Ander land, ander strand. Absoluut niet minder mooi dan op tropische locaties en veel dichter bij mijn tegenwoordige thuis.

Terug naar 21 september 2007

Een ander jaar, een ander eiland (vergeleken met mijn post van gisteren). Een avondwandeling op het strand van Terschelling.

Ik wil alleen zijn met de zee
Ik wil alleen zijn met het strand
Ik wil mijn ziel wat laten varen
Niet mijn lijf en mijn verstand

Ik wil gewoon een beetje dromen
Rond de dingen die ik voel
En de zee, ik weet het zeker,
Dat ze weet wat ik bedoel.

(gedeelte uit) Zee van Toon Hermans

Terug naar 22 september 2007

De zee blijkt een terugkerend thema in mijn foto’s de afgelopen weken. Ook voor mijzelf blijft het een verrassing wat ik tegenkom in mijn foto archief. Vandaag terug naar 22 september 2007; het strand van Terschelling. Een prachtige lucht boven de duinen.

Beleef de Wereld op Instagram

Beleef de Wereld op Facebook

Beleef de Wereld op Twitter