Blast from the Past

Foto weekoverzicht 30 september – 6 oktober

door | Okt 4, 2016 | Blast from the Past | 0 Reacties

30 september 2013

Mexicoooo, Mexiiiihiiieecooo….
Een wandeling van mijn huis in Playa del Carmen naar de kust via een route die ik nog niet eerder had gelopen, naar een plein dat ik nog niet eerder had gezien. Portal Maya, zo heet de sculptuur die op het plein staat. Het is gemaakt als herinnering aan het eind van de Maya kalender (2012).

1 oktober 2008

Een wel heel bijzondere duik op Malta. Dit keer niet in de open zee, maar in een bassin van een tonijn kwekerij.

Een gebied in zee is, in een cirkel, afgezet met een groot net. Er zijn meerdere bassins, met in elk daarvan tonijn van dezelfde leeftijd (grootte).

Opeens duik ik midden in een school tonijn die rondes zwemt in het bassin. Wat zijn ze groot! Wanneer de school recht op me af komt zwemmen, vraag ik me af wat er gaat gebeuren. Een botsing lijk onvermijdelijk. Maar net voordat ze me raken, wijken ze uit en zwemmen om me heen.

2 oktober 2008

Over de jaren heen heb ik inmiddels heel wat gedoken. In eerste instantie als hobby, later professioneel als duikinstructeur. Voordat ik naar Egypte vertrok om daar in de duikbranche te werken, ging ik jaarlijks op duikvakantie. Meestal naar Dahab. In 2008 werd het voor de verandering Malta. Ondanks dat het onderwaterleven daar niet zo kleurrijk en divers is als in Dahab, kijk ik toch terug op een heerlijke (duik)vakantie.

Terug naar 3 oktober 2008

Van Malta is de oversteek naar naburig eiland Gozo zo gemaakt. Wat een verrassing! Nog zo’n prachtig eiland!
Destijds besloten, mocht ik nog een keer die kant opgaan; dan wordt Gozo mijn tijdelijke thuis.

Terug naar 3 oktober 2009

Oh, wat word ik blij van deze foto’s! Op de kameel naar Ras Abu Galum in Dahab. Ik heb veel van deze tochten mogen maken. Een moment van absolute rust; op de rug van de kameel, rechts de zee en links de bergen van de Sinaï woestijn. Soms had ik mijn mp3-speler mee en dan luisterde ik vooral naar Nynke Laverman. Een beetje van “myn thús ” in mijn nieuwe thuis in Egypte.

https://youtu.be/hNYZZFZ__VQ

Terug naar 4 oktober 2013

Hagelwitte stranden, turquoise zee, strak blauwe lucht en Maya ruïnes. Ik kon Mexico niet verlaten na daar 9 maanden gewoond te hebben, zonder een bezoek aan Tulum.

Beleef de Wereld op Instagram

Beleef de Wereld op Facebook

Beleef de Wereld op Twitter