Blast from the Past

Foto weekoverzicht 23 – 29 september

door | Sep 30, 2016 | Blast from the Past | 0 Reacties

23 september 2007

Share

23 september 2009

Aan het slenteren over het strand van Dahab om bij Eelgarden deze kameel (eigenlijk dromedaris) tegen te komen. De Arabische kameel maakt een prominent deel uit van het straatbeeld in Dahab. Veel families laten hun kamelen vrij rondlopen wat regelmatig bijzondere situaties oplevert.

24 september 2009

Kleurrijk koraal op de duikstek Golden Blocks in Dahab, Egypte.

Terug naar 25 september 2011

Vanuit Egypte op vakantie in Nederland. Lekker uitwaaien bij het Mirnser klif aan het IJsselmeer en wandelen door het Rijsterbos. Vroeger stond er een “kabouterboom” (een boom met een gat er in) in het bos, waar ik als klein meisje inkroop. Prachtige plek, mooie herinneringen.

Terug naar 28 september 2008

Zo’n stad met van die kruip-door, sluip-door steegjes. Met forten, kathedralen en historische gebouwen. En dat alles op een eiland in de Middellandse zee; Valletta op Malta.

Terug naar 29 september 2009

Terug naar 29 september 2009; Toen ik vanmiddag met mijn foto’s bezig was, kwam opeens een song in mijn gedachten: “Where the streets have no name”. Toepasselijk voor Dahab, waar de meeste straten inderdaad geen naam hebben. Ik kan er van genieten, hoe er regelmatig “flarden” bovendrijven wanneer ik mijn foto’s terug zie. Meestal Google ik dan op de flarden en zo kom ik vandaag op een mooi stukje tekst van de hiervoor genoemde song van U2:

I wanna feel sunlight on my face.
I see the dust-cloud
Disappear without a trace.
I wanna take shelter
From the poison rain
Where the streets have no name

Beleef de Wereld op Instagram

Beleef de Wereld op Facebook

Beleef de Wereld op Twitter